27 Δεκεμβρίου 2024 archive

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Σχολείου μας: Μια Γιορτή Συνεργασίας και Δημιουργίας

Στις 13 Δεκεμβρίου 2024, το σχολείο μας διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην πλατεία του Μοχού, το οποίο αποτέλεσε μια υπέροχη γιορτή για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο παζάρι είχαμε μοναδικά στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένα με μεράκι από τους μαθητές μας και τον Σύλλογο Γονέων. Οι δημιουργίες τους ήταν γεμάτες χρώμα και φαντασία, προσφέροντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλους τους επισκέπτες.

Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο ζεστή με τη μυρωδιά φρέσκων κρεπών που ψήνονταν και προσφέρονταν από τους μαθητές μας. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις γλυκές κρέπες, ενώ παράλληλα οι μαθητές μας τραγουδούσαν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, προσφέροντας χαρά και γιορτινές μελωδίες σε όλο το χωριό.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούν χρήματα για το σχολείο, αλλά και για να ενισχυθεί το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοστήριξης στην κοινότητά μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της υπέροχης γιορτής και ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων!

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-«Μάθημα Ζωής»

Στις 3 Δεκεμβρίου τιμάται κάθε χρόνο η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Με αφορμή αυτή τη μέρα ο Δήμος Χερσονήσου διοργάνωσε μια σειρά ομιλιών με θέμα «ίση πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες σε άτομα με διαφορετικές ικανότητες». Σε αυτό το πλαίσιο, στις 16 Δεκεμβρίου 2024, το σχολείο μας επισκέφτηκε ο κ. Εμμανουήλ Μαράκης, αθλητής στίβου με αμαξίδιο και Αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. Ο κ. Μαράκης μοιράστηκε με τους μαθητές του σχολείου μας την προσωπική του ιστορία και περιέγραψε την ζωή του μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 15 ετών. Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και θέματα οδικής ασφάλειας και δεν δίστασαν να εκφράσουν απορίες και σκέψεις που αφορούσαν τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα σε προσωπικό, επαγγελματικό, οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ο κ. Μαράκης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών μας, αναφέροντας τις προκλήσεις που συνάντησε και συναντά αλλά και τις διεξόδους που βρήκε σε αυτές.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Εμμανουήλ Μαράκης που επισκέφτηκε το σχολείο μας και τον Δήμο Χερσονήσου για αυτή τη διοργάνωση.

 

 

Ξενάγηση Μαθητών στο Ιστορικό Κέντρο του Ηρακλείου

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2024, oι μαθητές της Β και Γ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου η οποία έγινε από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας και ξεναγό, κ. Ειρήνη Γρηγοράκη. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην κέντρο του Ηρακλείου γνωρίζοντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία και την πλούσια ιστορία της πόλης, όπως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου, το ενετικό λιμάνι με το επιβλητικό φρούριο Κούλε, το Δημαρχείο της πόλης (γνωστό και ως Λότζια), τη Δημοτική πινακοθήκη κ.α. Τέλος οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στη γνωστή σε όλους μας Πλατεία Λιονταριών, όπου η Κρήνη Μοροζίνι κέρδισε τις εντυπώσεις με την περίτεχνη διακόσμησή της και τον ρόλο της ως σύμβολο του Ηρακλείου. Η εκπαιδευτική αυτή δράση όχι μόνο ενίσχυσε τη γνώση των μαθητών για την τοπική ιστορία και πολιτισμό, αλλά αποτέλεσε και μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του Ηρακλείου μέσα από τα μάτια της ιστορίας.

Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό και ξεναγό μας, κ. Ειρήνη Γρηγοράκη που προσφέρθηκε για την πραγματοποίηση αυτής της εξαιρετικής εκπαιδευτικής ξενάγησης στην πόλη του Ηρακλείου.

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2024, οι μαθητές της Α΄ του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια πλευρά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που ίσως να μην είναι ευρύτερα γνωστή και να κατανοήσουν ότι η τεχνολογία της αρχαίας Ελλάδας, πριν την τελευταία φάση του αρχαιοελληνικού κόσμου, έχει πολλές ομοιότητες με τις θεμελιώδεις αρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η έκθεση του μουσείου προσφέρει μια διαδραστική ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο, εστιάζοντας στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και μουσειακής αγωγής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τα εκθέματα με βιωματικό τρόπο, προσπαθώντας οι ίδιοι να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, κατάφεραν να ερμηνεύσουν την αρχαία ελληνική σκέψη και τεχνική, ενώ ταυτόχρονα εντόπισαν κοινά σημεία με την σύγχρονη τεχνολογία.