Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Την Πέμπτη 4-4-2024, μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν προγραμματισμένα το 6ο ΕΠΑΛ στο Ηράκλειο για να αποκτήσουν μια εικόνα τόσο των εγκαταστάσεων αλλά κυρίως του ουσιαστικού περιεχομένου της πιθανότητας των σπουδών τους εκεί και των ευκαιριών μελλοντικής απασχόλησης και αποκατάστασης μέσω αυτού.
Οι κυρίες Λίδα (Διευθύντρια) και Μιχαηλίδη, μας υποδέχτηκαν ευχάριστα και άνοιξαν την ενημέρωση με το θεωρητικό πλαίσιο των σπουδών, την ευελιξία μετακίνησης από και προς το ΓΕΛ στο ΕΠΑΛ, τις διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τις διαθέσιμες ειδικότητες σε επίπεδο σχολείου αλλά και Κρήτης, αλλά κυρίως τις δυνατότητες που προσφέρονται αναφορικά με την εργασιακή αποκατάσταση των μαθητών με το σύστημα της Μαθητείας και την συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Στην συνέχεια, τους μαθητές παρέλαβαν τμηματικά καθηγητές των διαφόρων ειδικοτήτων για να τους ξεναγήσουν και να προσφέρουν πληροφορίες ανά ειδικότητα και αντικείμενο μέσα στους χώρους των τάξεων ακόμα και σε μάθημα σε εξέλιξη (Μακιγιάζ, Κομμωτική, Αισθητική, Φυσιοθεραπεία κ.α) όπου οι μαθητές του ΕΠΑΛ ασχολούνταν πρακτικά με  τα διδακτικά τους αντικείμενα.
Ξενάγηση έλαβε χώρα και στο Εργαστηριακό Κέντρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις και προσφέρει υπηρεσίες σε μαθητές του σχολείου αλλά και άλλων ανάλογα το αντικείμενο τους. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις με Ηλεκτρολογικά, Θερμοδυναμικά, Μηχανολογικά, Υδραυλικά και άλλα εργαστήρια , χώρους στους οποίος ίσως βρεθούν οι ίδιοι μελλοντικά!

   

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.